Cliënten

  • Ervaringen

Cliënten aan het woord

Hans en Claudia

In eerste instantie hadden we het plan om de scheiding zelfstandig te regelen. Een ouderschapsplan en convenant dachten wij zelf wel even in elkaar te draaien maar dat bleek nog verdraaid lastig. Over zaken rond de opvoeding van onze kinderen konden wij het gemakkelijk eens worden en de inboedel was binnen enkele minuten verdeeld. De moeilijkheid zat hem vooral in het financiële stuk en in de omgang met elkaar. Hoe blijf je als ouders van je kinderen dichtbij elkaar in een situatie waarin je een lange liefdesrelatie plotsklaps verbreekt? En op welke wijze richt je een nieuwe veilige financiële positie in voor jezelf? Met deze vragen en alles wat daarbij nog meer kwam kijken heeft Jacques ons uitermate goed geholpen en waren wij binnen enkele weken in het bezit van een ondertekend convenant en een prima ouderschapsplan. 

Mediation in het Gooi onder leiding van Jacques raad ik anderen zeer zeker aan. Een menselijke benadering waarin ik mezelf kon zijn tijdens een uitermate lastige situatie in mijn leven. 

Hans

Wat voor mij het meest waardevol is geweest waren jouw flexibiliteit en ‘ik-zeg-wat-ik-doe-en-ik-doe-wat-ik-zeg’-mentaliteit, Jacques. Daarnaast vind ik de menselijkheid in het traject ontzettend plezierig. Ik heb continu het gevoel gehad dat we in goede handen waren tijdens een moeilijke periode waarin er veel op me afkwam.

Claudia

Alfred en Marian

Ik vond de wijze waarop je Marian en mij het gevoel gaf er voor ons beiden te zijn bijzonder en belangrijk. Het was een proces waarvoor gold ‘festina lente’ (haast je langzaam) en dat heeft prima gewerkt. Wel werkend naar een vlot eindresultaat maar niet zonder dat we met elkaar de tijd namen om er ook goed over na te denken. Volgens mij hebben we daarom ook een prima op maat gemaakte afspraak met elkaar kunnen maken die ons in staat stelt om de draad weer goed op te pakken. Dank daarvoor!

Lodewijk en Ellen

Mijn man en ik hebben contact opgenomen met Jacques Leerssen om ons te helpen onze scheiding te regelen.

We wilden de scheiding met alles wat daarbij komt voor elkaar en voor onze kinderen graag zo goed mogelijk regelen zodat we allemaal na de scheiding een goede nieuwe start zouden kunnen maken. Jacques heeft ons hierin heel erg goed kunnen helpen en adviseren. Hij schetst in een beperkt aantal afspraken snel en duidelijk en met open vizier alle mogelijkheden en consequenties met oog voor ieders belang. En toen de emoties gaandeweg het proces hoger opliepen heeft hij de rust en het gezamenlijke doel heel snel terug op tafel gekregen. We hebben de gesprekken en adviezen als zeer nuttig en persoonlijk ervaren.