Onderneming

Wanneer een van jullie een onderneming heeft, geeft dat vaak onrust bij een scheiding. Hoe moet er een verdeling plaatsvinden en kan de onderneming wel goed voortgezet worden? Of het nu een eenmanszaak, een VOF, een personal Holding of een groter bedrijf met personeel is, meestal wil de ondernemer het bedrijf zelfstandig voorzetten. Maar afhankelijk van de aard en aanwezigheid van huwelijkse voorwaarden zal er op enige wijze al of niet een foto05verrekening moeten plaatsvinden. Meestentijds zal dit in goed overleg met de eigen accountant plaatsvinden, zonodig aangevuld met fiscaal, juridisch en /of pensioen advies.

Werkwijze

Ook hier geldt weer, eerst goed met elkaar overleggen wat de beste route en werkwijze is. Hoe kan er een oplossing gevonden worden die het belang van beiden dient. Daarna wordt het voorstel pas uitgewerkt. Mijn tientallen jaren ervaring als ondernemer van een middelgrote onderneming maken mij een goede gesprekspartner voor zowel de ondernemer, de echtgenoot of echtgenote, en adviseurs zoals de accountant en anderen. Van belang is dat ook de niet-ondernemer goed op de hoogte is en weloverwogen beslissingen kan nemen. Ook wanneer de financiële kennis wat minder is.

“Ik loop al lang rond met het plan om te scheiden, maar nu is de maat vol.”

“Ik heb alleen geen idee hoe ik de scheiding in gang zet en wat me allemaal te wachten staat.”

Bel me

Je kunt mij bellen op 06 83980423. Wanneer ik niet opneem graag een bericht achterlaten met een voorkeurtijd zodat ik op een geschikt moment terug kan bellen.