Selecteer een pagina

Over mij

Mijn motivatie

Vaak spreek ik nog stellen een of meerdere jaren na hun scheiding over veranderingen in het ouderschapsplan of een bijstelling van de alimentatie. Meestal blijkt dan dat het een stuk beter met ze gaat. Ze hebben, samen met hun kinderen, het leven weer opgepakt en zijn beter met elkaar gaan communiceren. De woelige periode van de scheiding hebben ze achter zich gelaten. Dat motiveert mij enorm om op een positieve manier de gesprekken in te gaan, ook al zijn deze soms wat lastig. Het proces van de scheiding is heel bepalend voor de communicatie en het welzijn van cliënten en hun kinderen naderhand.

Meer over mijzelf; een kennismaking

Na enige jaren studie psychologie en een filmopleiding, heb ik als producer bij Toonder Studio’s gewerkt. U weet wel; van Marten Toonder, de Bommelfilm, Loekie de Leeuw en allerlei andere films. Daarna heb ik twintig jaar, als zelfstandig ondernemer, het algemeen en financieel management gedaan van een middelgroot communicatie- en mediabureau in Amsterdam. In die tijd heb ik veel ervaring opgedaan met begeleiding van medewerkers en het aansturen van lastige situaties bij opdrachtgevers zoals de Rabobank, Luchthaven Schiphol en diverse ministeries. Naderhand realiseerde ik me pas dat dit een goede leerschool was voor het voorkomen, hanteren en oplossen van conflicten.  De menselijke aard uit zich in vele gedaanten maar blijft in basis vaak hetzelfde. Daarnaast heb ik in die tijd veel ervaring opgedaan met financiële en juridische kwesties, met name ook op ondernemingsgebied.

Nederlandse Federatie van Mediators

Ik ben geregistreerd MfN RegisterMediator met de extra accreditatie Familiemediation. Daarnaast ben ik aangesloten bij het LKOS en het NVM.

Wat ik belangrijk vind

Nadat mijn eigen huwelijk (helaas) spaak liep, met kinderen in de puberteit, was het tijd voor een flinke omwenteling: de start van mijn mediationwerkzaamheden.  Nu, tien jaar en honderden mediations (m.n. scheidingen) verder, geeft het nog steeds veel voldoening om stellen door deze periode te loodsen. Soms is het wel pittig, maar in vrijwel alle gevallen wordt het traject goed afgesloten binnen een vlotte termijn en zijn mijn cliënten opgelucht over de soepelheid van het traject en blij met het eindresultaat.

Jacques met kinderen